Een jaar kringloop op De Copen

We zitten met een dampende kop koffie in het kantoor van Jesse de Koff en Maja de Vré. Ondertussen dienen zich verschillende klanten aan. Een aantal niet om spullen te kopen, maar om ze af te geven. Winkeldochters ? Welnee, nog goede maar wel gebruikte spullen. We zitten in de winkel van Kringlopik, de kringloopwinkel in de Lopikerwaard. Sinds een jaar gevestigd aan de 1e Industrieweg.

Vallen en opstaan

‘Het gaat met vallen en opstaan’ , zegt De Koff, één van de twee initiatiefnemers van de kringloopwinkel. ‘Je kan goed merken dat we met onze vestiging buiten de woonkern van Lopik zitten. We doen er veel aan om dat te overbruggen. We adverteren in de lokale kranten, we zijn met een stand aanwezig bij bijzondere gebeurtenissen in Lopik, en we hebben tijd gekocht bij de lokale radio. Ondanks dat komen er meer klanten uit de verre omtrek dan uit Lopik zelf.”

Winkeltjes

Op zo’n 280 vierkante meter zijn verschillende ‘winkeltjes’ ingericht met gesorteerde tweedehandspulletjes. Van boeken tot elektra, en van serviesgoed tot kleding. Eén winkel is aktueel gevuld met Kerstartikelen. ‘Jammer genoeg hebben we geen geld om grote partijen snuisterijen op te kopen. Daar kan je meer aan verdienen, maar onze omzetsnelheid is te gering om daar risico’s mee te nemen’, aldus De Koff.

Medewerking gemeente

Beide initiatiefnemers zijn erg te spreken over de medewerking van de gemeente.
‘We voldoen dan ook aan een maatschappelijke behoefte. Alles wat hier wordt verkocht hoeft niet weggegooid te worden. En voor sommige mensen die het niet te breed hebben zijn wij een uitkomst. Of het nou gebruikte meubelen of nog goed bruikbare kleding betreft’.

Medewerking van collega-ondernemers

De Koff is ook erg gelukkig met de medewerking van collega-ondernemers op De Copen. Hij somt uit de losse pols een vijftal ondernemers op met wie het afgelopen jaar plezierig is samengewerkt. ‘Je merkt dat ondernemers gevoelig zijn voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat houdt de moed er in, ook al is de kringloop geen vetpot’.

Ophalen of kijken

Desgewenst worden grote spullen, zoals (kantoor)meubilair, van huis of kantoor opgehaald. En voor wie eens rustig wil neuzen in de ‘winkeltjes’ van Kringlopik: 1e Industrieweg 8A is de hele week open van 10.00-18.00 uur (zaterdags tot 17.00 uur).
De Copen
Contactgegevens
Telefoon0348 550735
E-mailinfo@decopen.nl
Adres 2e Industrieweg 17
3411 ME Lopik